The Braincar

brain1.jpg

Gisteravond, donderdag 18 oktober, straalde deze bijzondere auto op de kerkbrink. Vele mensen stonden met verbazing te kijken naar de beelden die de auto liet zien.

De auto heeft aan de achterkant een hersenpan van dik plastic met daar in drie camera’s, aan beide de zijkanten en één aan de voorkant. Drie beamers projecteren ’s avonds als hij stilstaat, wat hij overdag heeft gefilmd. Zo lijkt het alsof hij droomt over wat hij die dag heeft mee gemaakt.
Wij maakten een praatje met de kunstenaar: Olaf Mooij. Hij vertelde ons hoe hij op het idee van The Braincar was gekomen.
“Vroeger als we een lange rit met de auto hadden gemaakt, bedankte mijn vader onze auto even voor het rijden. Zo zag ik de auto altijd als een persoon. Toen dacht ik, dan maakt die auto ook van alles mee. Hoe kan ik laten zien wat een auto meemaakt? Toen bedacht ik The Braincar. Eigenlijk is het dus heel eenvoudig!”

Een geslaagde avond was het zeker, als je het aan ons vraagt. We hebben ook twee filmpjes gemaakt waarop je kan zien hoe de auto straalde!


Dromende Braincar op donkere Kerkbrink

Onderweg met de Braincar, door de ogen van Braincar, s’avonds te zien in zijn dromen op de Kerkbrink.

Door Zoë vd Ploeg en Renee Veldkamp.
Studenten van het Roland Holst College verslaan het I Love Hillywood Festival.

Reacties zijn gesloten.