Her en der

Rijdende Braincar – Olaf Mooij
De hersenauto van kunstenaar Olaf Mooij is een mobiel sculptuur, een samenvoeging van een auto en een enorm brein. De auto leidt twee levens, gedurende de dag en in het donker van de nacht.
Wanneer je de hersenauto overdag tegenkomt, is het een visueel opvallende verschijning tussen al het andere verkeer. Als de hersenauto rond rijdt, registreert hij met verschillende camera’s de omgeving en de reacties van de toeschouwers.

brain_wake.jpg

15 t/m 17 oktober
Locatie: rijdend door heel Hilversum

Dromende Braincar – Olaf Mooij
In het donker, wanneer de hersenauto is geparkeerd, begint het tweede leven van de hersenauto: dan begint hij te dromen. Tegen de wand van het transparante brein worden van binnenuit beelden geprojecteerd. Dit alles moet leiden tot een mooie spannende ruimtelijke projectie die samen met de auto een niet te vergeten indruk achterlaat.

brain_dream.jpg

18 t/m 20 oktober
Locatie: standplaats op en rond de Kerkbrink
Tijd: 20.00 tot 24.00 uur

Bomen fluisteren hun verhalen – Kunstproject
Een kunstproject gemaakt door scholen uit Hilversum ism met beeldend kunstenaar Liesbeth Andringa in het kader van de kinderboekenweek.Als de takken van de bomen leeg beginnen te raken, verschijnt er aan de elf bomen op de Kerkbrink fris groen blad, volgeschreven met verhalen en geheimen.Leerlingen van de Hilversumse basisscholen hebben er aan gewerkt tijdens de Kinderboekenweek. Eerst hing alles in de Bibliotheek, nu waaiert het uit over straat.

bomen.jpg

18 t/m 21 oktober
Locatie: kerkbrink
Tijd: doorlopend Animaties

Op diverse LCD-schermen op meerdere plaatsen in het centrum van Hilversum zijn doorlopend animaties te zien, gemaakt door HKU-studenten. Onder meer in de etalage van BCC, Museum Hilversum (beide op de Kerkbrink) en de Centrale Bibliotheek aan de ’s Gravelandse weg.
18 t/m 21 oktober
Locatie: centrum van Hilversum
Tijd: doorlopendWerk van HKU-studenten

In diverse units in de winkelpassage De Gooische Brink is – onder voorbehoud – gedurende het gehele I Love Hillywood-festival doorlopend werk van HKU-studenten te zien. Onder meer installaties en visuals.

18 t/m 21 oktober
Locatie: diverse units in de winkelpassage De Gooische Brink, ingang naast Uitspanning Lunenburg.
Tijd: doorlopend

Guerillas – Celluloid Gurus
Met celluloid en muziek voeren de Celluloid gurus, bestaande uit 8mm-VJ Joep en Vinyl-DJ Ron, ‘verrassingsaanvallen’ uit door de hele stad. Net als tijdens hun avondvullend programma in Uitspanning Lunenberg (zie de tekst aldaar) zullen argeloze voorbijgangers waarschijnlijk ook nu getracteerd worden op ‘sleazy’ jaren ’70 erotiek in beeld en geluid. Maar hoe en waar? Wees voorbereid!
Donderdag 18 oktober
Locatie: start en finisch op de kerkbrink. Verder door de hele stad
Aanvang 20.00 tot 22.00 uur

Crackle Canvas – TokTek (Tom Verbruggen)
Terwijl de meeste artiesten in electronische muziek gebaande paden bewandelen en live-sets grotendeels vast liggen, is het belangrijkste kenmerk van het werk van TokTek zijn vermogen tot improvisatie.  lees verder >>

Zie voor meer informatie over TokTek en Lomechanik; www.lomechanik.com
Vrijdag 19 oktober
Lokatie: Unit 1, winkelpassage De Gooische Brink – ingang naast Uitspanning Lunenburg
Tijd: overdag, doorlopend van 12.00 t/m 17.00. Ieder uur start een nieuwe performance.

Audiovisuele beeldende kunst – Anne de Vilder
In deze unit zijn onder meer audiovisuele experimenten met projecties van de meest favoriete filmscènes van de Hilversumse beeldend kunstenaar Anne de Vilder te zien.Daarnaast vertoont zij films die zij ‘onderweg’ met haar mobiele telefoon maakte.
Zaterdag 20 oktober
Locatie: Unit 1, winkelpassage De Gooische Brink – ingang naast Uitspanning Lunenburg
Tijd: doorlopend van 12.00-16.00 uur

Moederkoek – TokTek (Tom Verbruggen)
Dit optreden doet hij samen met zijn moeder. Zij bakt on stage een cake. TokTek nam het muzikale gedeelte voor zijn rekening. Hij samplet en bewerkt alle geluiden van het cake bakken en maakte ze tot muziek. Zo ontstaat een stuk waarin het publiek niet alleen ziet en ruikt dat er een cake gemaakt werd, maar dit ook op de TokTek-manier te horen krijgt . Om het geheel compleet te maken kon iedereen tot slot een stuk cake proeven. lees verder >>

Zaterdag 20 oktoberLocatie:
Unit 2, winkelpassage De Gooische Brink – ingang naast Uitspanning Lunenburg
Tijd: overdag, doorlopend van 12.00 t/m 17.00. Ieder uur start een nieuwe performance.

Parkour: een state of mind
Jongeren die van daken springen, zich tussen hekjes doorwurmen, op smalle randjes balanceren en via steile muren omhoog klimmen; bijna als een kruising tussen een volleerd turner en een acrobaat. We hebben het over parkour: een discipline waarbij jongeren zich op de meest wonderbaarlijke manieren een weg banen door de urban jungle. Waar andere obstakels zien om A naar B te komen zien tracers – de beoefenaars van parkour –juist mogelijkheden. Daarmee is meteen de kern van de filosofie achter parkour gezegd: zie mogelijkheden, geen obstakels. En niet alleen tijdens het fysiek voortbewegen, maar ook op alle andere gebieden van het leven. Parkour is een state of mind.Voor I Love Hillywood hebben Casper van der Spek (16 )jaar en Stefan Roeken (18) een zogenaamde ‘achtervolgingsroute’ uitgezet. Beide jongens doen ongeveer een jaar intensief aan parkour. Daarnaast is Casper indoorklimmer en is Stefan ateletiek trainer. Getrainde atleten dus. Ook kun je zelf (voorzichtig) proberen om obstakels te nemen, die voor veel anderen onneembaar lijken. Uitdagend genoeg, lijkt ons.

Zaterdag 20 oktober
Lokactie: ’s Gravelandseweg, bij de Kei. Deze zwerfkei ligt op 1 minuut lopen van de Kerkbrink.
Tijd: 11.00 uur

De achtervolgingsroute wordt gefilmd met mobiele telefoons en aansluitend doorlopend vertoond in unit 1, winkelpassage De Gooische Brink – ingang naast Uitspanning Lunenburg
Voor meer informatie, zie: www.parkour.nl

Performance Onderweg – TokTek (Tom Verbruggen)
TokTek creëert de geluiden on stage. Met joysticks kan hij bewerken, opnemen en aan- en uitzetten. De geluiden komen onder meer uit een platenspeler en uit kraakdozen. (Een ‘kraakdoos’? Maak een ‘verkeerde’ schakeling op een printplaat en stuur daar elektriciteit door. Voeg wat variabele weerstanden toe om het signaal te vervormen en zo geluiden te maken en te veranderen.) Naarmate het optreden vordert, zijn er steeds meer bruikbare geluiden die hij kan samenvoegen tot een muziekstuk. TokTek werkt vooral met zelfgemaakte apparatuur, waardoor hij een zeer karakteristiek geluid produceert. En: iedere performance is anders.
Deze performance met muziek speelt zich af midden op het kerkhof. Luguber?
Je zult het nooit weten wanneer je niet komt kijken. lees vereder >>
Zondag 21 oktober
Tijd: overdag, doorlopend van 12.00 t/m 17.00.
Ieder uur start een nieuwe performance.
Locatie: Begraafplaats Gedenkt te Sterven,
Oude Torenstraat, achter de Grote Kerk op de Kerkbrink.

Extra aanvulling HKU
De HKU zal tijdens het festivalshow reals / korte films vertonen bij BCC, Filmtheater, museum Hilversum
We hebben zelfs samen met Nieuwe verse groenten een extra film avond ingelast op vrijdag 19 okt in een van de units in de Gooische Brink waar meerdere films vertoond worden.
Zoals de film LOS die n paar dagen geleden op het Nederlands filmfestival een aantal prijzen in de wacht heeft gesleept!

Ook extra in gelast
Op zondag 21 oktober een 1 dag expositie van verschillende kunstenaars HKU , fotografische werken van Julia Boersma

En Jeroen Stout
Angel:
http://jeroenstout.net/image/647/size:743-1050/window (af)

The Two Graces:
http://jeroenstout.net/image/305/size:701-1050/window/ (nog mee bezig)

Nieuwe Verse Groenten:
http://jeroenstout.net/image/716/size:701-1050/window/ (ook nog mee bezig)

( mocht je dat willen, dan is er een globaal overzicht van mijn werk op http://jeroenstout.net/graphical )

Daarnaast was er sprake van een expositie van een game, namelijk deze:

Bodilies:
http://bodilies.hku.nl