Wat u ook kunt doen…

Tijdens en in de dagen voorafgaand aan het festival I Love Hillywood, dat van 18 t/m 21 oktober gehouden wordt, is er in Hilversum meer te doen op het gebied van kunst en cultuur, voor jong en oud. Hieronder volgt een kort overzicht van de activiteiten en tentoonstellingen die u gedurende deze periode kunt bezoeken.

Op de plattegrond kunt u zien waar de diverse locaties zich bevinden.

 

Museum Hilversum

De Architectuur van Koen van Velsen Koen van Velsen is een Hilversumse architect van internationale allure. Zijn architectenbureau bestaat in 2007 dertig jaar. Dit jubileum is voor Museum Hilversum aanleiding tot een overzichtstentoonstelling. De tentoonstelling, Niet beschreven ruimte is t/m 6 januari 2008 te zien in Museum Hilversum. De tentoonstelling geeft een overzicht van het oeuvre van Koen van Velsen, inclusief enkele projecten die nog uitgevoerd moeten worden, zoals het station van Breda. 

Natuurstad in Schoonheid Deze uitspraak over Hilversum van de architect H.Th. Wijdeveld (1885-1987) geeft in een zin de essentie van de stad Hilversum en van de vaste tentoonstelling weer: Hilversum ligt in een prachtige groene omgeving, is ondanks het ontbreken van stadsrechten met zijn ruim 82.000 inwoners een echte stad. Bovendien is Hilversum een mooie stad, met onder meer een indrukwekkende hoeveelheid bijzondere architectuur. In het souterrain van het museum krijgt de bezoeker een beeld van de snelle groei van Hilversum vanaf 1850 tot heden. Met historisch beeldmateriaal wordt getoond hoe het boerendorp zich heeft ontwikkeld tot mediastad. De bezoeker ziet hier niet alleen foto’s, filmbeelden, tekeningen en objecten, maar ook een deel van de schilderijencollectie van het museum. Er is ook informatie over het bijzondere museumgebouw, zowel over het oude raadhuis uit 1881 als de nieuwe aanbouw van Hans Ruijssenaars uit 2004.Museum Hilversum, Kerkbrink, Hilversum. Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag: 11.00 – 17.00 uur, Zondag: 12.00 – 17.00 uur.

 

Centrale Bibliotheek

Op 3 oktober start de Kinderboekenweek Sub Rosa, boeken vol geheimen, met om 15.30 uur Kinderboekenweekvoorstelling Het geheim van Jonathan. Deze wordt gespeeld door Theater Kapstok en is een muzikale vertelvoorstelling voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

Op 7 oktober  vanaf 12.30 uur  is het voorlees en knutselmiddag voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Om 14.00 uur begint de Kinderboekenweekvoorstelling De kleine held met het Grote geheim. Het verhaal wordt verteld door Marjo Dames. Leeftijd 7 tot 12 jaar.

Van 3 / 17 oktober zijn in de bibliotheeek de kunstwerken te bewonderen dit tijdens de workshops gegeven door Liesbeth Andringa zijn gemaakt door kinderen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Hilversum. Deze zijn door de kinderen gemaakt naar aanleiding van hun zoektocht naar geheimen – het thema van de Kinderboekenweek dit jaar. Bomen spelen hierin een grote rol. De kinderen hebben zich laten inspireren door waar gebeurde verhalen, iets wat ze gelezen of gewoon zelf verzonnen hebben. Al deze verhalen worden gebundeld in een echt boek, dat ‘gewoon’ tussen de andere boeken in de bibliotheek komt te staan.

Centrale Bibliotheek, ’s Gravelandseweg 55, Hilversum.

Openingstijden:maandag 13.00 -20.30dinsdag 10.00 -18.00woensdag 10.00 -20.30donderdag 10.00 -18.00vrijdag 10.00 -20.30zaterdag 11.00 -16.00 

GSA Centrum voor beeldende kunst

10 oktober t/m 4 november, toont het GSA schilderijen, beeldhouwwerken en installaties van Tineke Fischer. Haar werk kan zich vanaf de academie al verheugen op een grote belangstelling, die nog altijd groeit. Bij deelname aan de kunstmanifestatie Lekart  in Culemborg, won ze voor een van haar installaties een tweede prijs. Ook Museum Belvedere in Heerenveen volgt de ontwikkeling van haar werk.GSA, Langestraat 52, Hilversum.Openingstijden:
dinsdag t/m zaterdag 12.00-1700, zondag 14.00-17.00. Zie voor meer informatie: www.gsagalerie.nl