Parkour

Parkour: een state of mind
Jongeren die van daken springen, zich tussen hekjes doorwurmen, op smalle randjes balanceren en via steile muren omhoog klimmen; bijna als een kruising tussen een volleerd turner en een acrobaat. We hebben het over parkour: een discipline waarbij jongeren zich op de meest wonderbaarlijke manieren een weg banen door de urban jungle.

 casper-en-stefan-parkour.jpg

Waar andere obstakels zien om A naar B te komen zien tracers – de beoefenaars van parkour –juist mogelijkheden. Daarmee is meteen de kern van de filosofie achter parkour gezegd: zie mogelijkheden, geen obstakels. En niet alleen tijdens het fysiek voortbewegen, maar ook op alle andere gebieden van het leven. Parkour is een state of mind.Voor I Love Hillywood hebben Casper van der Spek (16 ) jaar en Stefan Roeken (18) een zogenaamde ‘achtervolgingsroute’ uitgezet. Beide jongens doen ongeveer een jaar intensief aan parkour. Daarnaast is Casper indoorklimmer en is Stefan atletiek trainer. Getrainde atleten dus.

. casper-parkour.jpg

Zaterdag 20 oktober
Lokactie: ’s Gravelandseweg, verzamelen bij de Kei. Deze zwerfkei ligt op 1 minuut lopen van de Kerkbrink.
Tijd: 11.00 uur

De achtervolgingsroute is gefilmd met mobiele telefoons en aansluitend doorlopend vertoond in unit 1 en 2, winkelpassage De Gooische Brink – ingang naast Uitspanning Lunenburg/ en als korte film vertoond tijdens de afsluiting van het festival op zondag 21 oktober in Uitspanning Lunenburg. aanvang  avond 20.00 uur entree: gratis.
Voor meer informatie, zie: www.parkour.nl

casper-en-stefan-parkour-ii.jpg