Nieuwe Verse Groenten

posternvg_def2.jpg
 

Nieuwe Verse Groenten

Nieuwe verse groenten staat voor diversiteit, vernieuwendheid en interdisciplinaire samenwerking!

Geniet van de programmering!!!

17:00-19:00 FILMZAAL UNIT 1 (NABIJ LUNENBURG) MET DIVERSE GRANDIOSE FILMPRODUCTIES!

programma Lunenburg Vrijdag 19 oktober: 19.00 tot 22.00 uur
Entree: €5,- incl. het optreden van de Celluloid Gurus
(kom je voor half 8 dan is de gratis toegang en ontvang je een presentje)

19:00 BRAM STADHOUDERS
genereert muziek met gebruik van vele plug-ins op zijn computer. Een soloperformance met laptop en gitaar

19:20 STEFAN BREUER
Sorry machine loop machine. Elke aflevering is Stefan er weer bij met een nieuwe uitvoering van Sorry Machine. Echte Indie!

19:35 LIVECODING
Nieuwe Verse Groenten zonder Livecoding is als gerimpelde paprika, bruine sla, buigbare aubergine… Geen Verse Groenten dus! Kijk mee naar hoe geluid wordt gegenereerd in het programma Max/MSP.

20:00 ROBERT BELD
Robert speelt eigen singer/songwriter liedjes, gaande over alles en nog het een en ander. Op zang met akoestische gitaar.

20:10 LAURENS VAN DER WEE – No Sine Cure
Een performance van nu met het uiterlijk van toen: onder de naam No Sine Cure brengt Laurens van der Wee een eigentijdse oscilloscoop-performance.

20:35 JERKE VAN DEN BRAAK – Tierelantijntjes
Een stuk voor 2 wiimotes en live elektronica. Wiimotes zijn de afstandsbedieningen die gebruikt worden om de nieuwste computerspelletjes te spelen van Nintendo. Voor deze wiimotes schreef Jerke nieuwe software.

20:50 Andreas v/d Akker
Composities uit zelf geprogrammeerde Dance-algoritmes. Resultaat: soms house, soms electro, soms experimentele texturen.

21:15 MATTHIJS LIEVAART
In studio 80 heeft Hebben Marit Oosterom (dans), Matthijs Lievaart (viool) en Tjeerd Schils (Electronica) het publiek met open mond laten toekijken. En ze zijn er weer! Het thema van deze interdisciplinaire improvisatie is afleiding.

21:35 ZOLI
Het Joni Mitchell project, met een aantal eigen nummers. Zie ook www.vinskyproject.com voor meer van het eigen materiaal…

Info NVG:
Ontstaansgeschiedenis en toekomstvisie

Ontstaansgeschiedenis
Muziektechnologie-studenten compositie moeten in het eerste jaar een concert organiseren om het eigen werk te laten horen aan klasgenoten. Deze lesserie is genaamd “Nooit Van Gehoord”.
Een van de studenten kwam, toen hij aan de beurt was, op het idee om dit concert te houden in poppodium Tagrijn in Hilversum, want dit was een mooiere setting dan de schoolkantine. Men is toen door de gangen van de School of Music & Technology gaan rennen om iedereen uit te nodigen het programma voor de avond te vullen en de avond te bezoeken. Daarbij bleek dat er behoefte was aan een multidisciplinaire avond: Nieuwe Verse Groenten. Tijdens de eerste editie in Tagrijn waren er ook visuele producties te zien van andere studenten, onder andere van de HKU faculteit Virtual Theatre.
De organisatoren van de eerste editie waren ook betrokken bij de KMT introductieweek 2006. Daarin werden de eerstejaars studenten aan het werk gezet met opdrachten. Het resultaat was een eindfeest in Tivoli De Helling waar al het werk van de weekopdrachten van de introductiestudenten op het podium werd gebracht. Hieruit is de organisatorische betrokkenheid van veel nieuwe studenten voortgekomen.
In dat jaar is de tweede Nieuwe Verse Groenten editie gehouden in EKKO. Inmiddels waren er meer dan tien mensen organisatorisch betrokken. Ook was er een volle zaal met enthousiast publiek. Door de ambitieuze programmering en de jonge organisatie verliep de avond enigszins rommelig, maar erg gezellig.
De afgelopen editie was echter een succes! 28 juni jl stond NVG met programmering voor 2 zalen in Studio 80! Op het moment hebben we contacten met Theater Kikker om daar de volgende editie te organiseren!

Toekomstvisie:
Sinds het bestaan van Nieuwe Verse Groenten zijn er al verschillende samenwerkingen en projecten voortgekomen uit contacten die via Nieuwe Verse Groenten zijn gelegd. Momenteel zijn we op weg, de organisatorische betrokkenheid en de inhoud van het programma in toenemende mate uit te breiden vanuit de School of Music & Technology richting de andere Schools en faculteiten binnen KMT. Dat uit zich in betrokkenheid van studenten animatie, audiovisuele media, beeldende kunst en vormgeving, media management en journalistiek.
Wij hopen dat we in de samenwerking met Studio 80 meer continuïteit kunnen vinden. We willen ernaar toe werken dat er elk jaar vier edities worden gehouden: twee in Amsterdam en twee in Utrecht. Nieuwe verse groenten staat voor diversiteit, vernieuwendheid en interdisciplinaire samenwerking!

In unit 1 en 2  bevindt zich de bioscoop van de Nieuwe verse groenten. Hier kun je  op vrijdag 19 oktober vanaf 17.00 al terecht om films te bekijken van aanstormend talent. O.a. de korte film “Los”die een aantal prijzen in de wacht heeft gesleept op het Nederlands filmfestival.  

ook op overige locaties is tijdens het festival werk van HKU-studenten te zien.
Kijk hiervoor onder ‘Filmtheater’ en ‘Her en Der’

o.a. nu te zien op deze site :http://www.elmarkruitwagen.com/panopticam
Webcam-film
Studenten van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) maken korte film via webcams verspreid over heel Nederland.

Zonder dat we het beseffen worden we voortdurend gefilmd. Bewakingscamera’s en webcams leggen onze gangen vast en een deel van die beelden wordt via het internet uitgezonden.

In het kader van een afstudeerproject voor European Media Master of Arts (EMMA) hebben Elmar Kruitwagen en Andrew Verhulp een 10 minuten durende film gemaakt door gebruik te maken van een aantal beschikbare webcams.

Achtergrondinformatie
Elmar en Andrew volgden afgelopen jaar de internationale Master opleiding van de HKU, met name gericht op conceptueel ontwerp. Hun afstudeerproject is PANOPTICAM, genoemd naar het Panopticum, een gevangenis ooit ontworpen door Jeremy Bentham.

De webcam-film is met name uniek omdat nooit eerder met behulp van deze voor iedereen beschikbare camera’s een korte film is gemaakt. De studenten hebben een script geschreven en op internet geschikte webcams gezocht. Vervolgens is een van hen met een actrice naar de bewuste webcams gereisd, terwijl de ander via het internet regieaanwijzingen gaf en de beelden op de computer vastlegde. De opnamen zijn tenslotte verwerkt tot de uiteindelijke film.

De film is nu al te bekijken via het internet: http://www.elmarkruitwagen.com/panopticam

Extra aanvulling HKU
De HKU zal tijdens het festivalshow reals / korte films vertonen bij BCC, Filmtheater, museum Hilversum

Ook extra in gelast
Op zondag 21 oktober een 1 dag expositie van verschillende kunstenaars HKU , fotografische werken van Julia Boersma

En Jeroen Stout
Angel:
http://jeroenstout.net/image/647/size:743-1050/window (af)

The Two Graces:
http://jeroenstout.net/image/305/size:701-1050/window/ (nog mee bezig)

Nieuwe Verse Groenten:
http://jeroenstout.net/image/716/size:701-1050/window/ (ook nog mee bezig)

( mocht je dat willen, dan is er een globaal overzicht van mijn werk op http://jeroenstout.net/graphical )

Daarnaast was er sprake van een expositie van een game, namelijk deze:

Bodilies:
http://bodilies.hku.nl