Studenten van het Roland Holst College verslaan het I Love Hillywood Festival.

perskaarten.jpgEen maand of twee geleden kwamen we op de gedachte dat het mooi zou zijn als we alle activiteiten van het I Love Hillywood festival zouden kunnen verslaan in tekst, foto’s en video’s.
Bijna live, iedere dag een paar verslagen. Het verslag van het festival zou zich als vanzelf opbouwen.

Het zou mooi zijn om jongeren nauw te betrekken bij het festival. Niet alleen als toeschouwer maar ook als deelnemer.

De combinatie van deze twee gedachten bracht ons op het idee het verslaan van het festival aan studenten van het Roland Holst College over te laten.

De studenten gaan in groepjes aan het werk. Ieder groepje verslaat een ILH activiteit en bestaat minimaal uit een redacteur, een fotograaf/filmer. De verslagen zijn kort en helder, en de verslaggever mag er zijn eigen mening in laten doorklinken. Ieder verslag bevat in ieder geval één aantrekkelijke foto of video.

De reporters zorgen er zelf voor dat de verslagen, foto’s en video’s op de ILH site terecht komen. Ze krijgen hiervoor een loginnaam en wachtwoord waarmee ze hun teksten en beelden kunnen bewerken. Voor daadwerkelijke publicatie wordt er door de ILH hoofdredactie nog eventjes gekeken of alles in orde is.

Dezelfde dag nog staat het gemaakte verslag op de site, klaar voor pers, lezers, bezoekers van het festival en mensen die het festival moeten missen.

Onderaan het artikel prijken uiteraard de namen van de reporters.

Jan Verroest

Reacties zijn gesloten.