Maak je eigen animatie film

Vandaag ben ik naar een workshop gegaan om je eigen animatie film te maken, gegeven door Kim van Engelen. Om eerlijk te zijn vroeg ik mij op het begin wel af wat er precies zou gebeuren. Heel ingewikkeld kon het niet zijn! Het was dan ook een workshop voor kinderen.

maak je eigen film!

Het idee was eigenlijk heel erg voor de hand liggend! Je tekent een of meerdere plaatjes, maakte er een verhaaltje of gewoon een grappig filmpje van en fotografeert ze dan stap voor stap, zodat er wanneer je ze achter elkaar zet een filmpje ontstaat.

Hardstikke leuk! Alle kinderen begonnen meteen enthousiast te tekenen, bij sommigen kwam later wat twijfel “maar wat moet ik dan maken?” “is het zo wel goed? “.

Ik kon er niet de hele tijd bij zijn, maar van mijn zusje hoorde ik dat uiteindelijk alle kinderen hun filmpje af hebben gemaakt, de filmpjes komen binnenkort ook op deze site te staan.

(ik had een paar filmpjes gemaakt maar die zijn mislukt)

Door Zoƫ Hermsen.
Studenten van het Roland Holst College verslaan het I Love Hillywood Festival.

Reacties zijn gesloten.